Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

25,5 milioane euro pentru investitii in irigatii

Adaugat in data de 31.08.2012

In perioada 3 - 28 septembrie 2012, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) scoate la bataie fonduri europene nerambursabile destinate finantarii proiectelor de irigatii si lucrari de imbunatatiri funciare.

Cele 25,5 milioane de euro sunt alocate prin Masura 125 - componenta a1 Irigatii si alte lucrari de imbunatatiri funciare - si pot fi solicitate pentru investitii in modernizarea sau retehnologizarea sistemelor de irigatii, inclusiv pentru statii de pompare sau de contorizare, precum si pentru lucrari de imbunatatiri funciare care sa asigure functionarea optima a sistemelor de irigatii.
Suma maxima de care pot beneficia aceste tipuri de investitii este de 1 milion euro, suma care acopera 100% din totalul cheltuielilor eligibile pentru investitiile de utilitate publica ce deservesc intreaga comunitate.

In ceea ce priveste investitiile de utilitate publica ce deservesc doar o parte din comunitate, sprijinul financiar nerambursabil este de 75% din totalul cheltuielilor eligibile, iar plafonul minim acceptat pentru un proiect finantat prin Masura 125 este de 5.000 de Euro.
Beneficiarii acestor fonduri nerambursabile sunt organizatiile si federatiile de utilitate publica ale proprietarilor sau detinatorilor de terenuri agricole, constituite in conformitate cu legislatia in vigoare.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate