Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

A fost aprobata repartizarea cotei de zahar

Adaugat in data de 31.07.2013


Ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale a dat gir Ordinului nr.707/24.07.2013 privind repartizarea cotei de producţie de zahar din sfecla de zahar, incepand cu anul de comercializare 2013-2014, pentru societăţile comerciale acreditate producatoare de zahar.
Realocarea cotei naţionale de producţie de zahăr are ca scop cresterea stabilitatii in randul cultivatorilor romani prin posibilitatea maririi cotei, care sa duca la incheierea unui numar mai mare de contracte pentru fabricile de zahăr care depăşesc cota, dar şi posibilitatea realizarii acesteia. Prin ordinul ministrului agriculturii se are in vedere si diminuarea cotei in cazul fabricilor care nu au incheiat un numar suficient de contracte care sa le asigure realizarea acesteia.
In conformitate cu prevederile Regulamentului CE nr. 1234/2007 statul membru atribuie cota de zahar pentru fiecare societate acreditată astfel repartizarea cotei de zahar se face dupa cum urmeaza:
Societarea Comerciala zaharul Oradea SA - 19.355,8 tone;
Societatea Comerciala Zaharul Ludus SA - 26.008 tone;
Societatea Comerciala fabrica de zahar Bod SA - 22.750 tone;
Societatea Comerciala Agrana Romania SA - 36.575 tone.

Realocarea cotelor s-a facut si ca urmare a solicitarii producatorilor romani de sfecla de zahar din Romania, si are ca tinta finala stimularea producatorilor de a nu renunta la cultura de sfecla de zahar.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate