Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Ajutor de minim 7500 euro pentru exploatatie agricola

Adaugat in data de 14.08.2012

Ministerul Agriculturii vrea sa combata efectele secetei printr-un ajutor de minimis de 7.500 de euro pe exploatatie agricola, cresterea platilor la hectar de la 132 euro la 170-180 euro si ieftinirea energiei pentru irigatii, cu 20%, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Guvernul vizeaza un set de zece masuri in domeniul agriculturii, inclusiv plata apei pentru irigatii direct la sursa si sulimentarea fondurilor pentru infrastructura de irigatii.

Masuri suplimentare pentru fermieri

Agricultura ar urma sa fie stimulata si prin cresterea plafonului national pentru sustinea bovinelor si ovinelor, stimularea mentinerii activitatilor de crestere a bovinelor de carne si a bivolitelor din zonele defavorizate si suplimentarea fondurilor pentru Masura 121, in vederea infiintarii fermelor de rase de reproductie.

Acestora li se adauga subventionarea dobânzii la creditele destinate beneficiarilor PNDR si combaterea evaziunii fiscale.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate