Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Banca Transilvania crediteaza agricultorii cu pana la 90 la suta din subventia cuvenita de la APIA

Adaugat in data de 27.07.2012

Banca Transilvania crediteaza agricultorii cu pana la 90% din subventia cuvenita de la APIA Banca Transilvania si Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) au semnat o conventie prin care anul acesta institutia de credit prefinanteaza pana la 90% din subventia pe care agriculturii o au de primit conform Schemei unice de plata pe suprafata - 2012.

Plafonul de creditare a fost majorat la initiativa bancii de la 80% la 90% din valoarea subventiei, fermierii putand astfel obtine lichiditatile in avans.

Clientii BT beneficiaza de garantarea creditelor pe baza colaborarii dintre banca si Fondul de Garantare a Creditului Rural si Fondul National de Garantare a Creditului pentru IMM. Banca le ofera fermierilor si credite pentru acoperirea cheltuielilor de infiintare/intretinere a culturilor vegetale, finantand pana la 75% din acestea, pe un an, in limita a 250.000 de lei.

sursa: Ziarul Financiar© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate