Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Bunastarea pasarilor in atentia Ministerului Agriculturii

Adaugat in data de 31.08.2012

Un nou proiect de Hotarare de Guvern privind suplimentarea sumei destinate sprijinului financiar in favoarea bunastarii pasarilor, pentru acoperirea necesarului trimestrului III, a fost elaborat de Ministerul Agriculturii si Devoltarii Rurale (MADR). Proiectul de act normativ a avut la baza principiile stabilite in urma discutiilor cu reprezentantii Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania.

Anul trecut au fost alocate fonduri de la bugetul de stat doar pentru primele doua trimestre. Ca urmare a negocierilor cu Comisia Europeana, transferul acestei scheme de sprijin a fost amanat din cauza unor aspecte tehnice si financiare. In aceste conditii, Ministerul Agriculturii a facut eforturi deosebite pentru acoperirea necesarului financiar de la bugetul de stat, suplimentandu-se suma initiala cu cea aferenta solicitarilor din trimestrul III. „In conditiile in care domnul Tabara a acceptat pentru anul 2012 cel mai slab buget pe care l-a avut vreodata agricultura, numai pentru a ramane ministru, efortul de a identifica sume suplimentare pentru sustinerea crescatorilor de pasari arata angajamentul MADR si al Guvernului fata de dezvoltarea sectorului agricol”, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.
Anul de bunastare este cuprins intre 16 octombrie anul precedent si 15 octombrie anul curent, impartit in urmatoarele patru trimestre:

-16 octombrie a anului precedent -15 ianuarie a anului curent
-16 ianuarie - 15 aprilie
-16 aprilie - 15 iulie
-16 iulie - 15 octombrie.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate