Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Dacian Ciolos Noul sistem de plati din PAC aduce avantaje importante

Adaugat in data de 31.10.2013

Romania isi poate gasi in noua Politica Agricola Comuna (PAC) toate elementele de care are nevoie pentru a-si lua in considerare specificul agriculturii si pentru a-si ocupa locul pe care il merita in sistemul agricol si agroalimentar european, a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

"Chiar daca Indagra este un simbol al recoltei, as spune ca in acest an vine intr-un moment in care modalitatea de susţinere a agriculturii, de stimulare a investiţiilor cu fonduri europene, ne aduce in faza de semanat si de plantat noi scheme de de susţinere, un nou PNDR, un nou sistem de susţinere din plaţi directe,care va reprezenta reforma PAC si care a fost principalul meu obiectiv. Cred ca Romania isi poate gasi in noua Politica Agricola Comuna toate elementele de care are nevoie pentru a-si lua in considerare specificul agriculturii si pentru a-si ocupa locul pe care il merita in sistemul agricol si agroalimentar european fara a face referire la ceea ce pot face alte state membre si nu poate face Romania", a spus Ciolos.

Acesta a precizat ca noul sistem de plaţi din PAC va permite Romaniei nu doar menţinerea lor pe hectar pana in 2020 asa cum au dorit agricultorii romani, in plus existand posibilitatea de modulare a a plaţilor directe pentru o serie de categorii de ferme, in paralel cu plata la hectar.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate