Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Daciana Sarbu Reforma Politicii Agricole Comune a UE este un proiect ambitios dar finantat sub asteptari

Adaugat in data de 13.03.2013

Reforma Politicii Agricole Comune are obiective foarte ambitioase, dar taierile la nivelul bugetului european pot conduce spre mentinerea asa-numitei agriculturi europene „cu doua viteze”, a atras atentia Daciana Sarbu in plenul Parlamentului European de la Strasbourg. Eurodeputata PSD, membra in Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala a Parlamentului European, a subliniat ca principalul risc derivat din reducerea bugetului destinat agriculturii este „re-nationalizarea” acesteia, prin mentinerea si adancirea inegalitatilor intre statele membre: „Sper ca aceste taieri bugetare sa nu duca spre o re-nationalizare a Politicii Agricole Comune, care sa mentina asa-numita agricultura europeana cu doua viteze, din cauza faptului ca statele mai puternice vor avea mai multe posibilitati sa-si sprijine propriii agricultori”. Daciana Sarbu a atras atentia, de asemenea, ca inechitatea se mentine, iar agricultorii romani sunt in continuare dezavantajati de nivelul subventiilor:

„Este nevoie de mai multa echitate in distribuirea fondurilor intre fermierii din diferite state membre. Prin actuala propunere, aceasta a fost doar partial asigurata: spre exemplu tara mea, Romania, va primi si in viitor subventii sub media europeana”. Subliniind punctele pozitive ale acestei propuneri de reforma, eurodeputata a apreciat faptul ca, pentru prima data, se acorda o atentie sporita micilor fermieri, acestia beneficiind de un program special menit sa ii scutească de sarcini birocratice. Promovarea unei agriculturi mai durabile, precum si  sprijinul mai consistent pentru agricultura ecologica sunt pasi inainte esentiali, se arata intrun comunicat de presa al eurodeputatei PSD, Daciana Sarbu.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate