Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar

Adaugat in data de 31.10.2013

Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale.

„Incercam sa platim fermierilor, in cel mult 2-3 saptamani, circa 600 de milioane de euro, ceea ce reprezinta avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, astfel incat aceşti bani sa se intoarca cat mai rapid de la Bruxelles. Diferenta pana la 160 de euro pe hectar o vom plati dupa 1 decembrie şi sper ca pana in martie vom reuşi sa finalizam integral platile pe suprafata", a spus Constantin.
Pentru schema de plata unica pe suprafata (SAPS) aferenta anului 2013, suma alocata Romaniei din Fondul European pentru Garantare in Agricultura (FEGA) este 1,403 miliarde de euro, iar cuantumul maxim al platilor este de 139,17 euro /hectar. La aceasta suma, Guvernul a mai aprobat inca o plata suplimentara de 21 de euro pe hectar din bugetul national, ceea ce ridica subventia pe suprafata la 160 de euro pe hectar.

De asemenea, ministrul a precizat ca este pentru prima data cand Agentia de Plati şi Interventie in Agricultura (APIA) plateşte avansul pentru Axa 2, respectiv pentru masurile de agromediu, pana in prezent fiind efectuate plati de 275 de milioane de euro.
In cadrul Campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafata SAPS 2013 au fost depuse un numar de 1.037.427 cereri de plata, pentru o suprafata de 9,8 milioane hectare.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate