Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Deja a scazut pretul apei pentru irigatii in medie cu 20 la suta

Adaugat in data de 26.07.2012

In urma unei analize asupra modului de implementare a Ordinului MADR nr. 146/2012 privind aplicarea tarifului reglementat de energie electrica Tip B, s-a ajuns la conluzia ca aplicarea tarifului Tip B la statiile de pompare ale Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF), care au fost verificate, a dus la scaderea pretului pentru 1000 mc apa pompata pentru LUAIR, in medie cu 20 la suta.

Discutiile si analizele pe aceasta tema au avut loc la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) unde, miercuri, 25 iulie 2012, a avut loc o intalnire a reprezentantului Ministerului Agriculturii, secretarul de stat, Daniel Botanoiu, cu reprezentantii Ligii Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii din Romania (LUAIR).
La aceasta intrevedere s-a decis ca ANIF sa verifice in continuare toate statiile de pompare care livreaza apa pentru LUAIR pentru a se respecta Ordinul MADR nr. 146/2012. In cazul in care se va constata ca actul normativ mai sus mentionat nu este aplicat, vor fi luate masuri imediate de intrare in legalitate.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate