Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Discutii la ministerul agriculturii pe tema tichetului de cantar

Adaugat in data de 11.07.2012

Oficialii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale s-au Intalnit, pe 21 iunie 2012, cu reprezentantii Asociatiei Romane a Comerciantilor de Produse Agricole (ARCPA) si ai Asociatiei Depozitarilor de Cereale din Romania (ADCER). In sedinta de lucru condusa de Secretarul de Stat, Daniel Botanoiu, s-a facut solicitarea catre participanti ca acestia sa formuleze propuneri concrete care vizeaza sectorul specific de activitate al celor doua asociatii. In acest context, reprezentantii celor doua asociatii au adus In discutie problema regimului transporturilor de bunuri divizibile provenite din exploatatiile agricole (tichetul de cantar). Un alt punct pe oridnea de zi a sedintei de lucru l-a constituit modul de aplicare a prevederilor legale referitoare la taxarea inversa pentru seminte de consum. Nu In ultimul rand, au fost facute si propuneri de Imbunatatire a prevederilor OG 12/2006 privind masurile de reglementare a pietei pe filiera cerealelor si a produselor procesate din cereale.

Se contureaza un plan strategic pentru agricultura ecologica

La jumatatea lunii iunie, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prin reprezentantul sau, secretarul de stat, Daniel Botanoiu, a organizat o noua Intalnire cu reprezentantii asociatiei Bio-Romania. Participantii au discutat despre acordarea ajutorului specific In sectorul de agricultura ecologica pentru producatorii agricoli aflati In perioada de conversie In conformitate cu prevederile HG nr. 759/2010. S-a pus In evidenta cu aceasta ocazie si faptul ca aceasta schema de sprijin este un ajutor specific acordat producatorilor din sistemul de agricultura ecologica In vederea Imbunatatirii produselor agricole. Pentru viitor, a fost facuta propunerea de Infiintare a unui plan strategic pentru agricultura ecologica si elaborarea unei baze de date (statistica geografica si prognozele privind dezvoltarea sectorul de agricultura ecologica) si s-a stabilit organizarea unui grup de lucru la nivelul MADR Impreuna cu reprezentantii sectorului privat, In vederea rezolvarii problemelor sectorului. De asemenea, la aceasta Intalnire s-a abordat si subiectul referitor la cerintele de acreditare si aprobare ale organismelor de inspectie si certificare. La discutii au participat si reprezentanti ai Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si ai Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate