Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Fonduri europene pentru ferme de vaci si depozite de legume si fructe

Adaugat in data de 05.11.2012

Proiectele pentru obtinerea de fonduri europene, pentru investitii in ferme de vaci si in depozite de legume si fructe vor putea fi depuse incepand din luna noiembrie 2012, sumele puse la dispozitia celor interesati fiind de aproximativ 300 milioane de euro.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va sprijini investitiile în fermele de vaci precum si producatorii de legume –fructe deoarece producatorii de legume si de fructe au invocat ani de zile lipsa unor depozite specializate sau a unitaţilor de procesare fapt ce a dus la vanzari la preţuri derizorii.

"Vom mai lansa in acest an doua sesiuni de depunere de proiecte, una va fi pe masura 121 privind investitiile in ferme, cu prioritate pe fermele pentru vaci de carne - pentru reproductie la porc si ferme vegetale (cu sisteme de irigatii), iar cealalta pe masura 123 care va viza in principal partea de depozite de  legume si fructe, procesare  si nu numai. Deocamdata nu putem spune suma exacta care va fi disponibila pentru aceste doua masuri pentru ca suntem in plin proces de dezangajare a tuturor proiectelor neviabile, de unde vom atrage in jur de 200-250 de milioane de euro. De asemenea, mai avem posibilitatea sa facem si unele realocari de alte masuri din cadrul aceleiasi axe de unde mai putem atrage inca 50 de milioane de euro", a declarat  directorul general al APDRP, George Turtoi.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate