Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Ministrul Agriculturii discuta la Bruzelles despre viitorul agriculturii europene

Adaugat in data de 21.02.2013

Productivitatea si Sustenabilitatea în Agricultura” este un important forum de dezbateri privind viitorul agriculturii europene, ce se desfasoara la Bruxelles pe 21 februarie 2013 si la care va participa si ministrul roman al agriculturii, Daniel Constantin. Acest eveniment face parte din prima sesiune a Comitetului directoral Parteneriatului European pentru Inovare (PEI). Din comitetul director al PEI mai fac parte, alaturi de Daniel Constantin, ministrii agriculturii din Danemarca si Grecia. Comitetul director al Parteneriatului European pentru Inovare reuneste 40 de personalitati din randul factorilor de decizie, organizatiilor de fermieri, cercetatorilor si organizatiilor de consumatori de la nivel european.


 La acest forumse vor pune in discutieposibilitatile de a-i mobiliza pe agricultori sa se angajeze in actiuni inovatoare si schimburi de cunostinte la nivel european, precum si modalitatile de cooperare intre fermieri, cercetatori si societatea civila, in vederea promovarii de inovatii pentru îmbunatatirea productiei agricole si o mai buna protejare a mediului.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate