Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Oferte speciale pentru fermieri din partea FATA Asigurari

Adaugat in data de 10.06.2013

Pentru a veni in ajutorul fermierilor romani, FATA Asigurari a lansat pe piata o oferta speciala destinata proprietarilor de echipamente si utilaje agricole, se anunta printr-un comunicat de presa al companiei de asigurari.

Noul produs este disponibil in doua variante de acoperire. Varianta 1 acopera ciocnirea, lovirea, izbirea, caderea sau rasturnarea respectivului utilaj, trasnetul, incendiul, explozia sau furtul acestuia. Pe langa riscurile mentionate anterior, Varianta 2 acopera si avariile aparute in timpul circulatiei pe drumurile publice.

"Oferim un produs complet si modular de asigurare a acestor echipamente, cu un discount promotional de 10% valabil in aceasta campanie. Produsul poate acoperi atat evenimentele ce apar pe frontul de lucru, cat si in timpul transbordarii de la o suprafata la alta si chiar a riscurilor rutiere (echivalent CASCO). Pretul asigurarii acestor utilaje la FATA este de circa 1% din suma asigurata pentru utilajele autopropulsate, respectiv de 0,5% pentru cele tractate”, declara Bogdan Pirvu, Director General, FATA Asigurari.

Spre exemplu, pentru un tractor in valoare de 100.000 Euro, prima anuala ar fi doar 1.150 Euro, daca se opteaza pentru Varianta 1 de acoperire si/sau de 1.000 Euro pentru Varianta 2. De asemenea, pentru utilajele tractate (luand in calcul o valoare estimata a acestora de 20.000 Euro) prima de asigurare va fi doar 160 Euro in Varianta 1, respectiv 100 Euro in Varianta 2.

Varianta 1


TIPUL UTILAJULUI ASIGURAT

COTA DE PRIMA ANUALA

ciocniri, loviri, izbiri, caderi, rasturnari, furt, incendiu, trasnet, explozie
1.UTILAJE AGRICOLE AUTOPROPULSATE
-tractoare agricole, combine, masini de balotat, cositoare etc.
1,15 %
2.UTILAJE AGRICOLE TRACTATE (fara autopropulsie)
- trailere, remorci, pluguri, grape, discuitoare, echipamente speciale tractate etc.
0,80 %


Nota:
Polita se incheie cu o fransiza obligatorie de 20% din suma asigurata in caz de furt. Polita ofera posibilitatea introducerii unor fransize optionale in cazul daunelor partiale care pot reduce semnificativ prima de asigurare. In cazul utilajelor achizitionate in leasing, prima de asigurare pentru intreaga perioada de leasing, vanzare in rate sau finantare, se determina adunand primele de asigurare anuale, rezultate in urma aplicarii cotei la suma asigurata anuala (pentru politele multi-anuale).Varianta 2

TIPUL UTILAJULUI ASIGURAT

COTA DE PRIMA ANUALA

ciocniri, loviri, izbiri, caderi, rasturnari, furt, incendiu, trasnet, explozie, circulatia pe drumurile publice
1.UTILAJE AGRICOLE AUTOPROPULSATE
-tractoare agricole, combine, masini de balotat, cositoare etc.
1,0 %
2.UTILAJE AGRICOLE TRACTATE (fara autopropulsie)
- trailere, remorci, pluguri, grape, discuitoare, echipamente speciale tractate etc.
0,5%

Nota:
Polita prevede o fransiza obligatorie de 10% din cuantumul oricarei pagube, minim 1.500 EURO.
In cazul utilajelor achizitionate in leasing, prima anuala se stabileste prin aplicarea cotelor de prima la sumele asigurate in primul an de asigurare. Prima de asigurare pentru intreaga perioada de leasing, vanzare in rate sau finantare, se determina multiplicand prima de asigurare anuala cu numarul de ani de durata a contractului de asigurare.

Detalii despre produsele FATA Asigurari gasiti accesand www.fata-asigurari.ro.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate