Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Parohiile ortodoxe vor informa taranii despre fondurile europene pentru dezvoltare rurala

Adaugat in data de 21.05.2013

Preafericitul Părinte Patriarh DANIEL şi ministrul DANIEL CONSTANTIN au semnat Protocolul de colaborare între Patriarhia Română şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru promovarea satului românesc pe 13 mai 2013, la Palatul Patriarhiei. Prin acesta colaborare se doreste ca parohiile orodoxe sa aiba un rol activ in informarea oamenilor de la sate cu privire la accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea agriculturii şi a satului românesc prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, precum si a altor programe. De asemenea, preotii de la sat vor sprijini organizarea de întruniri, seminarii, simpozioane etc. destinate locuitorilor din zonele rurale şi implicarea acestora în proiecte culturale şi educaţionale cu scopul păstrării conştiinţei şi identităţii.

Printre obiectivele acestui protocol se regasesc si  promovarea valorilor tradiţionale ale comunităţilor rurale în vederea conservării şi dezvoltării patrimoniului spiritual, cultural, educaţional, social şi natural al satului românesc, dar si organizarea de întruniri, seminarii, simpozioane etc. destinate locuitorilor din zonele rurale şi implicarea acestora în proiecte culturale şi educaţionale cu scopul păstrării conştiinţei şi identităţii româneşti. Preotii vor incerca sa stimuleze tinerii din mediul rural privind antreprenoriatul şi conştientizarea importanţei asocierii şi comasării terenurilor caci, asa cum se arara intr-un comunicat al Patriarhiei Romane "pământul este un dar al lui Dumnezeu, iar omul are responsabilitatea sfântă de a-l proteja şi cultiva. Din acest motiv, colaborarea dintre Biserică şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Durabileeste necesară, cu atât mai mult cu cât satul românesc este în prezent îmbătrânit şi sărăcit, având nevoie de o implicare activă a tinerilor în proiectele de dezvoltare rurală.  Parohiile ortodoxe s-au implicat dintotdeauna în dezvoltarea satului românesc printr-o activitate spirituală, educaţională, culturală şi socială desfăşurată în comunităţile româneşti din mediul rural, aducând o contribuţie importantă la promovarea şi consolidarea valorilor comunitare autentice."

Protocolul de colaborare dintre Patriarhia Română şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este incheiat pentru o perioadă de un an cu posibilitatea prelungirii printr-un act adiţional. © Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate