Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Paulowniaseminte.eu ofera seminte gratuite pentru 1000 de scoli din mediul rural

Adaugat in data de 19.03.2013

Arborele Paulownia se remarca datorita capacitatii sale uimitoare de crestere, dar si a calitatii lemnului pe care il ofera. Acest arbore atinge maturitatea in doar 3 ani, ajungand la o inaltime de 20 m. Cunoscut in Romania ca Arborele Printesei, Paulownia este un copac de esenta tare orginar din China si este copacul cu cea mai rapida crestere din lume. Asa cum se arata pe site-ul Paulowniaseminte.eu, este singura specie de arbori cu o capacitate de crestere atat de rapida, oferind in acelasi timp un lemn superior.


Pentru a promova cultivarea acestui arbore si in tara noastra, administratorii acestui site au lansat un proiect de sponsorizare pentru 1000 de unitati scolare din mediul rural.
„Cautam directori de scoli din mediul rural sau profesori de biologie, cadre si  persoane cu putere de decizie din cadrul institutiiilor scolare care sunt capabile si pot oferi din timpul lor pentru a beneficia de sponsorizare ce consta in material biologic de calitate pentru sensibiliizarea elevilor in problemele de mediu inconjurator dar totodata pot la fel de bine sa produca copaci pentru a-si decora curtea scolii si de ce nu chiar sa-i puna in vanzare pentru a genera venituri”, se arata pe site-ul Paulowniaseminte.eu .© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate