Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013

Adaugat in data de 31.10.2013

"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia nu a crescut cu mai mult de 13%. Din acest motiv, fermierii romani vor incheia anul financiar 2012 — 2013 cu pierderi", a spus Laurentiu Baciu presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR)
Conform datelor Copa — Cogeca, in anul 2013 au fost cultivate cu grau la nivel european 23 de milioane hectare, in timp ce in 2012 suprafata cultivata a fost de 22 milioane hectare. In ceea ce priveste productia medie, aceasta a fost de 5,8 tone la hectar in 2013, fata de numai 5,4 tone in 2012.

"In Romania, din cele noua milioane tone de porumb care se produc in medie, numai jumatate intra in circuitul economic, restul cantitatii ramanand in gospodarii pentru consumul populatiei. Ca atare, numai aproximativ patru milioane tone de porumb trebuie luate in calcul pentru stabilirea impozitarii, a plus — valorii si a Taxei pe Valoarea Adaugata", a mai spus Laurentiu Baciu.
Presedintele LAPAR a subliniat, totodata, ca dupa corectia liniara plata europeana pe suprafata (la hectar) in 2013 va fi de 125 euro, la care se adauga plata de la bugetul de stat, a carei valoare se spera ca va fi de 21 euro la hectar.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate