Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Prelungire cu doua saptamani pentru Masura 141

Adaugat in data de 11.07.2012

Sesiunea de depunere a proiectelor pentru Masura 141 - Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta, beneficiaza de o prelungire cu doua saptamani a termenului limita stabilit initial pentru data de 29 iunie 2012.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) anunta persoanele interesate în obtinerea finantarii europene ca mai pot depune proiecte pana la data de 13 iulie 2012. Dupa cum a declarat Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin aceasta prelungire a termenului a fost necesara intrucat fermierii care au dorit sa acceseze fondurile comunitare s-au plans de birocratie si de greutatea cu care obtinut actele necesare intocmirii dosarelor de finantare. "Am decis prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor pentru Masura 141 pentru ca potentialii beneficiari au intampinat dificultati in obtinerea unor documente obligatorii pentru intocmirea cererii de finantare. Am tinut foarte mult ca ministerul sa asigure aceasta facilitate, pentru ca niciun potential beneficiar sa nu ramana in afara proiectului", a declarat Daniel Constantin.

Demn de remarcat este si faptul ca in cadrul actualei sesiuni de depunere, in perioada 15 mai 2012 - 26 iunie 2012, au fost depuse 13.170 proiecte. Masura 141 este cuprinsa in Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si beneficiaza de o alocare de 112.739.890 Euro.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate