Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Reducerea TVA la produsele agroalimentare

Adaugat in data de 14.08.2012

Reducerea TVA la produsele agro-alimentare si o eventuala impozitare diferentiata a veniturilor, in care cota maxima de impozitare sa nu depaseasca 16% sunt teme care vor fi discutate in toamna, la momentul elaborarii proiectului de buget pentru anul viitor, a declarat premierul Victor Ponta

Guvernul va introduce cel mai tarziu la inceputul anului viitor sistemul de achitare a TVA la momentul incasarii facturii pentru firmele cu cifra de afaceri de maximum 500.000 euro, daca platile sunt efectuate prin banca, termenul fiind inca discutat cu FMI, a declarat premierul Victor Ponta.

"Inteleg ca decizia este favorabila si vom introduce masura. Este o discutie despre termen si il vom discuta in week-end. Cel mai tarziu va fi la 1 ianuarie 2013, dar recunosc ca ne-am dori sa facem lucrul asta si mai devreme. Decizia sper sa o avem pana luni", a spus Ponta, la finalul discutiilor cu membrii misiunii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

El a precizat ca discutiile cu FMI vor continua la sfarsitul acestei saptamani.

Ponta a mai precizat ca discutiile actuale cu FMI nu au influentat decizia de majorare a salariilor pentru bugetari, aceasta problema fiind clarificata inca de la precedenta misiune a Fondului.

In luna iulie, premierul Ponta a anuntat ca Guvernul a informat FMI despre intentia de a introduce achitarea TVA la momentul incasarii facturii pentru firmele cu cifra de afaceri de maximum 500.000 euro, daca platile sunt efectuate prin banca, data aplicarii urmand sa fie stabilita dupa discutiile oficiale.
© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate