Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Romania prezenta la Expozitia Internationala SAPTAMANA VERDE

Adaugat in data de 09.01.2013

Romania, prezenta la Expozitia Internationala „SAPTAMANA VERDE”

Pe data de 19 ianuarie 2013, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, va participa la Expozitia Internationala pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura „SAPTAMANA VERDE” ce va avea loc la Berlin in perioada 18-27 ianuarie 2013.

In cadrul manifestarilor expozitionale, ministrul Agriculturii va avea si o intalnire cu ministrii agriculturii din tarile participante, unde se va discuta despre “Investitiile responsabile in economia agrara si alimentara – factor cheie pentru economia alimentara si dezvoltarea agricola”, urmand a fi analizate si analizate si modalitatile in care investitiile private si publice pot contribui la dezvoltarea sectorului agricol si alimentar mondial.

La aceasta expozitie, Romania se prezinta cu un pavilion de 158 m.p. in care vor fi prezentate produsele noastre traditionale: miere, produse procesate din carne, produse lactate, vin, palinca, produse de patiserie, etc.

Acesta este cel de-al zecelea an consecutiv cand Romania participa la „SAPTAMANA VERDE” de la Berlin, iar in anul 2012 a avut statutul de „tara partenera”, beneficiind de un pavilion national de 1000 m.p.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate