Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Salariu minim pana la 900 de lei este propunera sindicatelor din agricultura

Adaugat in data de 01.10.2012

Presedintele Federatiei Agrostar a afirmat, la negocierile cu reprezentantii Ministerului Agriculturii, ca societatile agricole fac evaziune cu salariile angajatilor deoarece salariul minim impus de lege este de 700 lei, iar acest nivel ar trebui ridicat la 900 lei si a afirmat ca va cere verificarea Contractelor Colective de Munca si la nivel de ramura si la nivelul societatilor agricole. Tot in cadrul acestor discutii, presedintele Agrostar a tinut sa sublinieze ca trebuie revazuta legislatia referitoare la zilieri si reducerea evaziunii fiscale, care la ora actuala depaseste doua miliarde de euro.

"Am cerut reanalizarea acestei legi privind registrul zilierilor pentru ca se stie ca in agricultura se lucreaza cu zilieri. Am avut si o discutie legata de evaziunea fiscala si ne-am exprimat protestul ca acel certificat de producator, care trebuia elaborat pana acum nu a trecut. Suntem surprinsi ca Ministerul Justitiei si Ministerul Administratiei si Internelor nu si-au dat acordul. Am propus MADR sa se faca un carnet al producatorului agricol, al legumicultorului - idee imbratisata de conducerea MADR, pentru ca trebuie sa starpim acest flagel. Producatorii agricoli pierd sume colosale din cauza evaziunii fiscale din agricultura. Guvernul trebuie sa-si reanalizeze pozitia cu privire la aceasta zona a evaziunii, pentru ca nu vrem ca si acest Guvern sa promita ca si celalalt Guvern si sa nu se tina de promisiuni. Vrem masuri ferme de combatere a evaziunii fiscale in agricultura, care depaseste la ora actuala doua miliarde de euro", a decalarat presedintele Agrostar, Stefan Niculae.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate