Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Se cauta solutii pentru atragerea tinerilor in agricultura

Adaugat in data de 11.07.2012

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat pe 26 iunie la o dezbatere despre reforma Politicii Agricole Comune (PAC), eveniment la care a apreciat ca una dintre cele mai importante probleme a agriculturii romanesti este lipsa tinerilor fermieri care lucreaza în acest domeniu. "Romania are foarte putini tineri in agricultura, desi actualmente exista scheme pentru stabilirea tinerilor agricultori in mediul rural. In ceea ce priveste atragerea tinerilor in agricultura, propunerea ministerului cuprinde o schema suplimentara. Tinerii sub 40 de ani care muncesc in agricultura, beneficiaza, in primii 5 ani, de o prima pe hectar de 20%. Daca fermierul roman va avea 200 de euro in 2016, castigul va fi de 50 de euro/hectar. Credem ca ar fi o masura care ii poate stimula sa se indrepte catre domeniul agricol, a precizat secretarul de stat.

Potrivit lui Achim Irimescu, oportunitatea deosebita a tinerilor fermieri ce i-ar putea atrage in acest domeniu poate fi oferita de cresterea substantiala de buget in noua Politica Agricola Comuna. "Cresterea substantiala de buget pentru fermierii romani va reprezenta o oportunitate deosebita, nu doar pentru acumulare, in sensul cumpararii de jeep-uri, cum s-a mai intamplat in agricultura romaneasca, ci si pentru modernizarea spatiului rural, astfel incat sa nu mai existe decalajul pe care inca il inregistram in mediul rural din Romania fata de tarile din Vestul Europei" a mai spus Achim Irimescu.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate