Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Se prelungeste sesiunea de depunere a proiectelor pentru Instalarea tinerilor fermieri

Adaugat in data de 11.07.2012

Tinerii interesati in obtinerea finantarii comunitare pentru infiintarea unei afaceri in domeniul agriculturii mai pot depune proiecte pana la data de 6 iulie 2012, informeaza, joi, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). MADR a prelungit cu o saptamana sesiunea de depunere a proiectelor pentru masura 112 - "Instalarea tinerilor fermieri" deoarece un numar foarte mare de potentiali beneficiari ai acestei masuri au intampinat dificultati in obtinerea unor documente obligatorii intocmirii cererii de finantare. Data limita de depunere a proiectelor era anterior acestei prelungiri 29 iunie 2012.

Am decis sa prelungim si sesiunea de depunere a dosarelor pentru masura 112 deoarece un numar foarte mare de potentiali beneficiari ai acestei masuri au anuntat ministerul ca au intampinat dificultati in obtinerea unor documente obligatorii intocmirii cererii de finantare. Pentru mine personal, si de asemenea pentru reprezentantii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, tinerii reprezinta o categorie aparte pentru agricultura. Incercam, prin toate mijloacele care ne stau la dispozitie, sa-i incurajam sa dea viata satelor din Romania, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin. Aceasta masura este cuprinsa in Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si beneficiaza de o alocare de 120,886 milioane de euro.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate