Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati

Adaugat in data de 31.10.2013

La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania. Scopul întalnirii a fost calitatea in morarit si panificatie, la eveniment participand cei mai puternici producatori de produse în domeniu.

„Asociatia s-a constituit acum 22 de ani, scopul ei fiind realizarea de progrese tehnologice în domeniul panificatiei. Se doreste ca pe viitor asociatia sa fie reprezentata în relatia cu autoritatile nationale”, a declarat profesorul Iuliana Banu, prodecanul Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor. Important de amintit este ca decanul facultatii, profesorul Petru Alexe, a primit titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, drept o recunoastere a activitatii sale în spatiul universitar, dar si al industriei alimentare din Romania.

Simpozionul producatorilor din morarit si panificatie a fost o ocazie buna pentru ca studentii de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati sa faca cunoscut ultimul produs alimentar pe care l-au creat: biscuitii fara gluten. Interesante sunt si cele trei feluri de paine creata de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare Bucuresti. Este vorba de paine nedospita de secara si cartofi, paine nedospita multicereale cu cartofi si paine nedospita multicereale cu ceapa.

Pe 16 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentului, la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati va fi organizat un concurs intern, destinat studentilor si masteranzilor. „Vor fi prezentate produse noi din carne, produse de panificatie si produse zaharoase”, a declarat Cristian Dima, inginer doctorand la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor.



© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate