Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Sprijin financiar pentru producatorii de lapte si de carne de vita din zonele defavorizate

Adaugat in data de 10.06.2013

In perioada 10 iunie - 15 iulie 2013, producatorii de lapte si de carne de vita aflati in zonele defavorizate pot depune cererile pentru obtinerea sprijinului financiar acordat din fonduri europene. APIA a emis un comunicat de presa prin care anunta ca potentialii beneficiari ai schemei de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si de carne de vita din zonele defavorizate, finantata din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), pot depune cererile de plata aferente anului 2013 in perioada 10 iunie - 15 iulie 2013. De acest sprijin comunitar pot beneficia crescatorii de vaci de lapte si/sau de bivolite de lapte si/sau de taurine din rase de carne si/sau metisii cu rase de carne. Producatorii care doresc sa solicite acest ajutor trebuie sa depuna o cerere pentru toate exploatatiile detinute (cu cod de exploatatie inregistrat in RNE al ANSVSA), la centrul judetean APIA pe a carui raza teritoriala se afla exploatatia cu cel mai mare numar de animale.

Printre conditiile ce trebuie indeplinitese numara: localizarea exploatatiilor in zonele defavorizate din Romania, bovinele din exploatatiile pentru care beneficiarul solicita ajutor specific sa fie identificate si inregistrate in Registrul National al Exploatatiilor - RNE, iar solicitantii trebuie sa detina registrul individual al exploatatiei, actualizat in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr.1760/2000.

Solicitantii care detin vaci de lapte trebuie sa fie inregistrati in sistemul de administrare a cotelor de lapte, iar ajutorul specific se poate solicita pentru un numar cuprins intre doua si 15 capete vaci de lapte inclusiv, pe beneficiar. De asemenea, vacile de lapte pentru care se solicita ajutor specific trebuie mentinute pe o perioada de retinere de 6 luni de la data limita de depunere a cererilor (16 iulie 2013 - 15 ianuarie 2014), la adresa exploatatiei/locatiei mentionata in cerere. Ajutorul specific pentru vaci de lapte se acorda anual.

Pentru bivolite de lapte se poate solicita ajutor specific pentru un efectiv de maximum 50 capete pe beneficiar. Acestea trebuie mentinute pe o perioada de retinere de 6 luni de la data limita de depunere a cererilor (16 iulie 2013 - 15 ianuarie 2014) la adresa exploatatiei/locatiei mentionata in cerere. Ajutorul specific pentru bivolite de lapte se acorda anual.

Pentru taurine din rase de carne se solicita ajutor specific pentru un efectiv total de animale de maxim 90 capete pe beneficiar. Acest ajutor se acorda o singura data pentru categoria de varsta a animalului, pentru tineretul mascul si/sau femele care are varsta de maximum 25 de luni la data iesirii din exploatatie cuprinsa in perioada 01 august a anului calendaristic© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate