Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Subventia la motorina sub semnul incertitudinii

Adaugat in data de 27.09.2013

Conform unor declaratii facute de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, in bugetul anului 2013 lipseste subventia la motorina, acesta fiind faptul pentru care zilele acestea se discuta la Guvern un proiect de Hotarare de Guvern prin care, pe baza deconturilor din 2013, sa se poate plati subventia la motorina in ianuarie 2014.

„Daca exista ceva in bugetul anului 2013 care lipseste, acel lucru este subventia la motorina. In aceste zile avem (...) un proiect de hotarare de Guvern, care este deja la Ministerul de Finante, prin care incercam sa trecem acest proiect de Hotarare, astfel incat, pe baza deconturilor pe care le au fermierii in anul 2013, sa putem sa platim si subventia la motorina la inceputul anului 2014. Este un lucru pe care l-am discutat cu asociatiile si sper sa reusim sa-l ducem la indeplinire”, a afirmat ministrul Agriculturii.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate