Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Suplimentarea garantiilor o gura de oxigen pentru agricultori

Adaugat in data de 11.07.2012

Printr-o ordonanta de urgenta, Guvernul suplimenteaza fondurile de garantare destinate proiectelor cu finantare europeana în domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale. Ordonanta de urgenta adoptata recent de Executiv modifica si completeaza toate cele trei acte normative care reglementeaza, în prezent, instrumentele de garantare din fonduri nationale, în domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, si anume: Legea nr. 218/2005, Legea nr. 329/2009 si Ordonanta de Urgenta nr. 79/2009.

Noul act normativ vizeaza activitatea Fondului de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si a Fondului de National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) care, pentru proiectele din agricultura finantate din fonduri europene, acorda garantii de pâna la 80% din valoarea creditelor, percepând circa 2%-3% din valoarea garantata (fata de bancile comerciale, care percep garantii mult mai mari, de 110% pâna la 120% fata de valoarea creditului acordat).© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate