Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Targul de Sfintii Apostoli Petru si Pavel la Muzeul Satului 29 Iunie

Adaugat in data de 11.07.2012

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" va marca ziua de 29 iunie prin organizarea Targului de Sfintii Apostoli Petru si Pavel, in perioada 29 iunie - 1 iulie 2012. Sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel sau Sanpetru subliniaza mijlocul verii agrare si perioada secerisului. Sanpetru, in traditia populara, este cel caruia Dumnezeu ia incredintat portile si cheile Raiului. El imparte hrana animalelor salbatice, fierbe grindina pentru a o marunti prin topire si a deveni mai putin periculoasa. Asa cum se arata in comunicatul Muzeului Satului, acesta va gazdui timp de trei zile, ansambluri folclorice românesti dar si grupuri etnice din Romania: turcii, albanezii, ucrainienii, ungurii, evreii si grecii. Pe langa frumusetea dansurilor populare, vizitatorii vor fi ademeneti de mirosul cozonacilor, al placintelor cu brânza, al turtei dulci, dar si al multor alte bunatati traditionale.

Programul cuprinde obiceiuri specifice sarbatorii Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, muzica veche si medievala, lansari de carte, momente de Istorie a Bucurestilor cu Teatrul Masca precum si o expozitie a sportului national romanesc, oina. Cei prezenti vor avea si supriza de ai intalni pe ulitele satului pe Nica a lui Stefan a Petrei, matusa Mariuca si mama Smaranda din "Amintiri din copilarie" care vor striga "Haideti dar, cu mic, cu mare, veniti la noi la targ, caci azi e sarbatoare".© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate