Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

Tarif redus pentru irigatii

Adaugat in data de 13.07.2012

In vederea diminuarii efectelor dezastruoase ale temperaturilor extrem de ridicate din ultimele saptamani, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a anuntat joi, 12 iulie 2012, ca au fost luate o serie de masuri pentru a diminua efectele nedorite ale temperaturilor ridicate din ultima perioada.

In acest sens, ca urmare a demersurilor intreprinse in cadrul grupului de lucru cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a aprobat un ordin care va permite fermierilor, prin Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare, accesul la un tarif redus pentru irigatii. Diminuarea tarifului este rezultatul reducerii cu 20 la suta a pretului la energia electrica pentru irigatii.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate