Noutati
De miercuri incep platile pe suprafata 61 de euro pe hectar


Fermierii romani vor primi, incepand de miercuri, avansul de 50% din platile pe suprafata, respectiv 61 de euro pe hectar, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi..

mai mult
Pierderi mari pentru fermieri in anul financiar 2012 2013


"Potrivit unei situatii furnizate de Organizatia europeana a producatorilor agricoli Copa — Cogeca, preturile produselor agricole au scazut in 2013 cu aproximativ 50% fata de anul trecut, in timp ce productia..

mai mult
Specialistii din morarit si panificatie intalnire la Galati


La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati, in perioada 3-4 octombrie, s-a desfasurat la un interesant simpozion organizat de Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie din Romania...

mai mult

TVA de 9 la suta pentru alimente in cel mult un an

Adaugat in data de 11.07.2012

TVA de 9% pentru alimente, in cel mult un an

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat in cadrul seminarului MEDIAFAX Talks about European Funds ca se are in vedere la constructia bugetului pe 2013 sa se includa, cu siguranta, TVA de 9% la alimente. "Daca nu va fi in acest an, cu siguranta constructia bugetului pe 2013 va incepe cu un TVA redus", a spus ministrul Daniel Constantin.
Aceasta masura se doreste a fi luata pentru ca statul doreste sa combata astfel evaziunea din sectorul produselor alimentare.
"Suntem in discutii, discutam zi de zi cu Ministerul de Finante si sper ca dupa misiunea Fondului Monetar International din data de 25 iulie sa putem sa prezentam un grafic foarte clar de implementare a TVA redus la produsele alimentare, de 9%. Eu personal imi doresc chiar din acest an, pe doua zone, morarit si panificatie, sa introducem acest TVA redus, pentru ca acolo este evaziunea cea mai mare in agricultura", a declarat ministrul care a mai sustinut inca din luna mai a acestui an ca scaderea TVA la paine de la 24% la 9% nu va duce, poate, la diminuarea pretului, dar va micsora evaziunea ficala cu 15-20%.
Primul-ministru Victor Ponta a facut declaratii in urma cu 2 luni, ca alaturi de ministrul Agriculturii a inceput poarte discutii intense cu ministrul de Finante, pentru introducerea incepand cu anul viitor a unei scheme in care 15% din TVA platita la alimente sa fie restituita producatorului care vinde in mod legal. Ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a decalart insa ca posibilitatea reducerii taxei la alimente va putea fi luata in discutie numai dupa alegerile din toamna.© Copyright 2012 - AgriculturaRomania.com - Toate Drepturile Rezervate